Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

İş Dünyasına Kalifiye Eleman Yetiştiriyoruz

İskenderun M Tipi Kapalı ve Açık Cezaevi'ndeki mahkûmların yaptıkları tasarruf lambaları dikkat çekti.

Kültür Sanat   A+a-

 

   Mahkûmlardan

   Tasarruflu Lamba…

 

 

    İskenderun Eğitim Merkezi tarafından okul bahçesinde düzenlenen yıl sonu sergisinde, İskenderun M Tipi Kapalı ve Açık Cezaevi'ndeki mahkûmların yaptıkları tasarruf lambaları dikkat çekti. İskenderun Eğitim Merkezi okul yönetimi tarafından yılsonu sergisi kapsamında okul bahçesinde düzenlenen sergide, öğrencilerin ve cezaevi mahkûmlarının yaptığı eserler sergilendi. Engelli vatandaşların şarkı ve türküler seslendirmesiyle başlayan programda, öğrenciler bir yıl boyunca kendi meslek alanlarındaki eserlerini tanıttı. Başarılı olanlara ise Ustalık Belgesi takdim edildi. Yapılan işlemeler, tahta üzerine yağlı boya, tahtadan eski dönem faytondan at arabaları ve cezaevi mahkûmlarının ledlerle yaptıkları tasarruf lambaları ilgi gördü.

 

    “İş Dünyasına Kalifiye Eleman Yetiştiriyoruz”

     İskenderun Çıraklık Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Cafer Ertuğrul Gök yaptığı konuşmada mesleki eğitim merkezlerinin özellikle iş dünyasına kalifiye eleman yetiştirme noktasında önemli bir mesafe kaydettiğini belirterek şöyle konuştu. " : Mesleki Eğitim Merkezleri günümüzde beşeri gelişme, sosyal dayanışma, sosyal ve bölgesel gelişmelerin merkezi, değişen ve gelişen ekonomi ile iş gücü piyasasının ihtiyaçları doğrultusunda kişilerin becerilerini arttırıp hayat boyu öğrenme merkezlerine dönüştürülmüştür. Bugün İskenderun Mesleki Eğitim Merkezi olarak son yıllarda kadınlarımıza yönelik kurslarımıza ağırlık verdik. Onların sosyal anlamda faaliyette bulunacakları bir takım alanlarda kursların açılmasını sağladık. Ekonomik anlamda kendilerine ve ailelerine katkı sağlayacağına inandığımız kursların açılmasına ağırlık verdik. Kurslardan edinecekleri bilgi ve beceri ile küçükte olsa bir şeyler üreterek kendilerine ve ailelerine katkı sağlayacak düzeye gelmelerini arzu ettik. Bu faaliyetleri gerçekleştirirken sivil toplum kuruluşları ile işbirliği içinde bulunduk "dedi.

    “Hizmet Erbabı Yetiştirmek Bizim Görevimiz”

    İskenderun Kaymakamı H. Hasan Özyiğit ise İskenderun'da işsizlikten ziyade mesleksizlik olduğuna vurgu yaptığı konuşmasında " Bilgiyi öğreten, teknolojiyi kullanabilen çağdaş medeni dünya ile rekabet içerisinde olabilecek gençleri hizmet erbabı olarak yetiştirmek devletimizin, MEB’in ve Çıraklık Eğitim Merkezimizin temel görevlerinden birisidir. Bu boyutta bakıldığı zaman Çıraklık Mesleki Eğitim Merkezi olarak 180 tane kurs açtık. Bu kurslardan 4500 kursiyerimiz faydalandı. Bu kursiyerlerimizin bir kızmı, çırak, bir kısmı kalfa, bir kısmı da ustaydı. Bunun da sebebi şuydu: Tekrar tekrar eğitim almak, çağdaş eğitim teknolojilerini ilçemizde, ilimizde ve sanayimizde kullanabilmekti. Ben bu kurslarda emeği geçen okul müdürümüze, öğretmenlerimize, değerli kursiyerlerimize ve sürekli sanayi işbirliği noktasında bizi destekleyen meslek odası kuruluşlarımıza teşekkürlerimi sunuyorum. İnşallah bu iş birliği önümüzdeki yıllarda ivme kazanarak devam edecektır" şeklinde konuştu.

     Mahkûmların emekleri Türkiye'nin %70 ihtiyaçlarını karşılıyor.

   İskenderun M Tipi Kapalı ve Açık Cezaevi led atölye şefi Necdet Çengel(24), ledlerin mahkûmlar tarafından üretildiğini ve lambaların tasarruf sağladığını söyledi. Daha sonra Çengel, led lambalarını tanıttı. 7 yıldır hüküm giyip cezaevinde yatan Abdurrahman Sarılar(38), cezaevinde led lambaların montajlarını yaptıklarını belirtti. Öte yandan cezaevinde bu işi yaparak meslek edindiğini anlatan Sarılar, "İleride kısmet olursa bu iş üzerine dükkân açıp bu işi yapacağım. İçerden çıkmama ise 3 ay kaldı." dedi.

    Programa, Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz'in eşi Zehra Lekesiz, İskenderun Kaymakamı Hasan Özyiğit ve eşi, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil'in eşi Feray Dingil ve öğrenci velileri katıldı.

     Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz'in eşi Zehra Lekesiz ve İskenderun Kaymakamı Hasan Özyiğit'in engelli öğrencilerle yakından ilgilenmesi ise renkli görüntüler oluşturdu.

 

 

 


Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar