Skip Navigation Links

Limanların Yarattığı Zenginlik Kalkınmanın Göstergesidir..

Osmaniye Valisi Mehmet Oduncu’nun, Doğu Akdeniz bölgesindeki illeri ve ekonomik zenginlikleri bir bütün olarak ele alınması ve değerlendirilmesi yönün

Ekonomi   A+a-


İskenderun Körfezindeki liman işletmeleriin... paylaşan: 8gunhaber

 

    Osmaniye Valisi Mehmet Oduncu’nun, Doğu Akdeniz bölgesindeki illeri ve ekonomik zenginlikleri bir bütün olarak ele alınması ve değerlendirilmesi yönündeki konuşması ve İskenderun DTO Başkanı Bülent Kavsak’ın denizlerdeki hareketliliğin önemiyle limanların ekonomiye katkıları yönündeki konuşmaları toplantıya damgasını vurdu.

    Limanların Yarattığı Zenginlik Kalkınmanın Göstergesidir..

    İskenderun Deniz Ticaret Odası, Osmaniye Organize Organize Sanayi Bölgesi yönetim kurulunun ev sahipliğinde, “İskenderun Körfezi’nde faaliyette bulunan liman işletmelerinin hizmet standartları ve kapasitelerinin tanıtılması” toplantısını gerçekleştirdi.

 


 

     Osmaniye Valisi Dr. Mehmet Oduncu, Erzin Kaymakamı İskender Yönden, İskenderun Gümrük Müdür Servet Balgıç, Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Murat Teke, İskenderun Deniz Ticaret Odası Başkanı Bülent Kavsak, Osmaniye OSB Başkanı Şerif Tosyalı ve yönetim kurulu üyeleri ile çok sayıda sanayicinin katıldığı toplantıda, İskenderun Körfezi’nde faaliyet gösteren limanların yöneticileri sunumlarını yaparak mevcut durumları, geleceğe yönelik kapasite yatırımları hakkında bilgiler verdiler.

    Osmaniye OSB Başkanı Şerif Tosyalı yaptığı selamlama konuşmasında, limanların bölge açısından önemine dikkat çekerek, üretim maliyetleri kadar lojistik maliyetlerinin önemine vurgu yaptı.

      İskenderun Deniz Ticaret Odası Başkanı Bülent Kavsak da yaptığı konuşmada, bölgenin gelişmesi için elzem olan şeyin denizlerdeki hareketlilik olduğuna vurgu yaparak, limanların çalışmasının o ülkenin sosyo-ekonomik gelişmesinin göstergesi olduğuna dikkat çekti.

     İskenderun Limanı’nın Limak tarafından işletilmesi ve yapılan yatırımlardan övgüyle söz eden Bülent Kavsak, körfezdeki tüm limanların en az Limak Port kadar konteyner elleçleme kapasitesine ulaşacağına olan inancını dile getirdi.

     Osmaniye Valisi Dr. Mehmet Oduncu da yaptığı konuşmada, Doğu Akdeniz bölgesinin liman, sanayi, turizm ve tarım potansiyellerini bir bütün olarak ele almanın hedef büyütmede büyük önem arz ettiğine dikkat çekti.

     Vali Oduncu konuşmasında, komşu illerin ayrı ayrı değerlendirilmesi yerine bir bütün olarak ele alınmasının büyük önem taşıdığına vurgu yaptığı konuşmasında şöyle dedi: “ bu bölgenin gelişmesi ve büyümesi için sahip olunun kaynak ve potansiyelin çok iyi değerlendirilmesi lazım. Hatay, Adana, Gaziantep, Kahramanmaraş’ı ayrı ayrı düşünecek olursak hedeflerimiz küçük olur. Bölgede, Liman, Sanayi, turizm ve tarım başlı başına bire potansiyel olduğundan, Doğu Akdeniz Bölgesi’ni bir bütün olarak ele almak çok daha önemlidir. Bölgenin potansiyeli ve imkanlarından bir bütün olarak yaralanmak gerekir. Deniz ve limanın Osmaniye’ye yakın olması büyük bir avantajdır.”

     Protokol üyelerinin yaptığı konuşmaların ardından İskenderun Körfezi’nde faaliyet gösteren limanların yöneticileri Assan Port Liman İşletmeleri Ticaret Müdürü Faruk Irmak, Denbirport Limanı Tesis Müdürü Bülent Çelik, Ekmar Denizcilik ve Gemi Acenteliği Liman Müdürü Mustafa Akarca, Limak Pazarlama Direktörü Yaşar İnal, MMK Liman Müdürü Birol Çetin,, Toros Terminal Liman Ve Terminal Satış Pazarlama Şefi Hüseyin Bayraklı tarafından hizmet standartları ve kapasiteleri hakkında bilgiler aktarıldı.

 

 


Limanların Yarattığı Zenginlik Kalkınmanın Göstergesidir..    videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet