Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Kaçak Akaryakıt Kullanan YANDI!

Kaçak Akaryakıt ile ilgili açıklamalarda bulunan Petrolcü Veysi Tarhan,kaçak akaryakıt kullanan ve satanlara büyük cezaların geleceğini açıkladı.

Ekonomi   A+a-

 

    Kaçak Akaryakıt ile ilgili açıklamalarda bulunan Petrolcü Veysi Tarhan, Hatay Valiliğinin başlattığı yeni uygulama ile kaçak akaryakıt kullanan ve satanlara büyük cezaların geleceğini açıkladı.

    Motorin Diye Kandırdılar 15 Bin TL Para Ödedi!

    Motorin diye satılan akaryakıtın motorin ile hiçbir ilgisinin olmadığına vurgu yapan Tarhan, araç sahiplerine de temkinli davranmaları konusunda uyarıda bulundu. Birkaç gün önce bir kamyon şoförünün kaçak akaryakıttan ötürü 15 bin TL tamir masrafı ödediğini hatırlatan Petrolcü Veysi Yarhan, Türkiye’de tüketilen akaryakıtın %10’unun kaçak akaryakıt olduğunu işaret edip ülkenin ekonomik zararda olduğunu ifade etti.

     Hatay’dan İstanbul’a Kaçak Akaryakıt!

    Hatay’da yapılan kaçak akaryakıt ticaretinin İstanbul’a kadar uzandığını söyleyen Tarhan; “Bunun ülkemize üç şekilde zararı var. Vergi en önemlisi… Yalnız şunu belirteyim ki burada yapılan ticaret İstanbul’a kadar uzanmış. Türkiye’de tüketilen akaryakıtın %10’undan fazlası bu bilmediğimiz akaryakıttır. Dolayısıyla ülke ekonomisine verdiği zarar ortada… ikinci zararı da milli servetimiz olan araçlarımız. Birkaç gün önce bir kamyon şoförü arkadaş ile sohbet ettim. 6 aydan bu yana söz konusu bu yakıtı kullanmış. Aracını yeni tamirden çıkarmış. Ve 15 bin TL’ de zararı olduğunu söyledi bana. Yani söz konusu ucuz akaryakıt tüketicilere faydalı görünse de uzun sürede ne kadar zararlı olduğunu hepimiz görüyoruz. Bir de b u durum biz petrolcülere de zarar veriyor. Aslında ben bunun altını çizmek istemiyorum. Ama yaklaşık 6 aydır bizler sadece yıldız pompa diye tabir edilen araçlara akaryakıt satıyoruz. O da bizler için deve de kulak. Düşünün burası da bir milli servet. Dünyanın parasını harcamışız. İnsanlar buradan geçimini sağlıyor, ekmek yiyor. Biz hayatımızı idame ettiriyoruz ama buraya giren araç sayısı artık sayılı olmaya başladı” dedi.

     Kaymakam ve Vekil Çözdü!

    Söz konusu kaçakçılık ile ilgili olarak İlçe Kaymakamı ile ilgili geniş çaplı bir toplantı yapıldığını ifade eden Tarhan, toplantının akabinde alınan kararlar ile kaçakçılıkla mücadele için ciddi uygulalamaların başladığını söyledi. Tarhan; “Konu ile ilgili olarak daha önce Kaymakamımız ile geniş çaplı bir toplantı yapmıştık. Kaymakamımızın özverili çalışmaları ve Vekil Karasayar’ın katkılarıyla il’de ki çalışmalar birleştirilince Mayıs ayının 26’sından itibaren kaçak akaryakıt taşıyan ve satanlar hakkında ilke kez ciddi uygulamalar başladı. Bir Hatay’ın birçok ilçesinde kaçak akaryakıt ile mücadele başladı” dedi.

         “Bu Sınır Ticareti Değil”

         Kendisinin de doğulu bir vatandaş olduğunu hatırlatıp sınır da yaşayan insanların dramatik durumunu çok iyi bildiğini sözlerine ekleyen Tarhan; “ben sınır da yaşayan insanların dramatik durumunu da biliyorum ama bu artık sadece sınır ticareti şeklinde değerlendirilmemelidir. Bu yakıt Hatay’dan İstanbul’a kadar gittiğine göre ciddi bir organize suç işlendiğini görüyoruz” şeklinde konuştu.

              Kaçak Akaryakıt Kullanan Sürücülerin DİKKATİNE!

     Hatay Valiliği tarafından ‘kaçak akaryakıt kullanan sürücülerin dikkatine’ adlı yapılan uyarılar da ise kaçak akaryakıtı kullanmak isteyen sürücülerin ağır ceza alacaklarını gösteriyor. İşte O Cezalar; “ilimizin çıkışlarında araç depolarında bulunan yakıtlara marker (kaçak akaryakıt tespiti) uygulaması yapılmaktadır. Deponuzda kaçak akaryakıt ele geçirilmesi halinde; adli işlemler yapılacak, aracınıza el konulacak ve ikinci yakalanmada araç iade edilmeksizin alıkonulacaktır. (müsadere edilecektir) Vergi kanununa muhalefetten vergi cezası tatbik edilecektir. Aracın teknik özelliklerinde (depo vb.) değişiklik yapılması halinde Karayolları Trafik Kanununa muhalefetten işlem yapılacak ve aracınız trafikten

 


Kaçak Akaryakıt Kullanan YANDI!  videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş