Skip Navigation Links

TSK Uçağı Akdeniz'e Düştü

Arama kurtarma çalışmaları neticesinde F-4E Phantom tipi uçakla Akdeniz'e düşen pilotlar sağ olarak kurtarıldı

Gündem   A+a-

 
Arama kurtarma çalışmaları neticesinde F-4E Phantom tipi uçakla Akdeniz'e düşen pilotlar sağ olarak kurtarıldı
 
TSK'nın sabah saatlerinde kaybolduğunu bildirdiği daha sonraysa Suriye karasularının 8 mil açığına düştüğü öğrenilen askeri uçaktaki pilotlar sağ olarak kurtarıldı.
Hava Harp Okulu 2002 ve 2009 mezunlarından olan pilotların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.
11:58'DE KAYBOLMUŞTU
Türk Hava Kuvvetleri'ne ait bir savaş uçağı, Malatya'dan havalandıktan sonra Akdeniz üzerinde kaybolmuştu.
Genelkurmay Başkanlığı olayı internet sitesinden şöyle duyurmuştu:"Malatya Erhaç Meydanı'ndan kalkış yapan bir uçağımız ile bugün saat 11.58'de Hatay ili güneybatısında deniz üzerinde radar ve telsiz teması kesilmiştir"
Radardan kaybolan ve telsiz bağlantısı kurulamayan savaş uçağını aramak için Malatya Erhaç'taki 7'nci Ana Jet Üs Komutanlığı ile Ankara Etimesgut Askeri Havaalanı'ndan kalkan askeri uçaklar bölgeye sevk edildi. Uçakların arama kurtarma çalışmaları sürerken Adana İncirlik'ten de bir askeri helikopterler destek için bölgeye gitti.
Malatya'daki 7'nci Ana Jet Üs Komutanlığı'nda, F- 4E 2020 'Terminatör' uçaklarının görev yaptığı 171'inci Filo ile RF- 4E keşif uçaklarının görev yaptığı 173'üncü Filo konuşlu bulunuyor. 'Phantom' olarak adlandırılan bu uçaklarda 1 pilot ve 1 silah sistem subayı olmak üzere 2 personel görev yapıyor.
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet