Skip Navigation Links

Böyle Başkan Her Yere Lazım..

Batık bir kooperatifi yıllık 13 milyon plasman hedefine ulaştıran ve yılda 10 milyon TL kredi verebilen bir noktaya taşıyan Başkan Şaban Kekeç mütevaz

Gündem   A+a-

Batık bir kooperatifi yıllık 13 milyon plasman hedefine ulaştıran ve yılda 10 milyon TL kredi verebilen bir noktaya taşıyan Başkan Şaban Kekeç mütevazı davranıyor ama övgüyü hak ediyor..
 
 
Böyle Başkan Her Yere Lazım..
 
Beş yıl öncesine kadar sıkıntıları olan, borç batağında bulunan İskenderun 1 No’lu Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifi, bugünlerde ise Hatay’ın plasman bakımından ilk dört kooperatifi arasında yer alıyor.
 
Başkan Şaban Kekeç her ne kadar yönetim ve çalışanların başarısı şeklinde yorulmasa da, katkısını kamuoyu çok iyi biliyor.

 
Dürüst olmanın başarıyı kendiliğinden getireceğine inanarak çalıştıklarını belirten 1 No’lu Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Şaban Kekeç, üyelere hizmet ederken mutlu ve gururlu olduğunu söyledi.
 
Zor gününde esnafın can simidi olan kooperatifin gizli kahramanları çalışanlar ile kredi kullanmak üzere giden esnaflar yeni düzen ve sistemden oldukça memnunlar. Oldukça lüks döşenmiş ve tüm ayrıntılara dikkat edilmiş konforlu bir hizmet binası kazandıran Başkan Şaban Kekeç, yeni hedefini ise 8. Gün Haber’e açıkladı. Geçen yıl 10 milyon TL kullandırdıklarını belirten Kekeç, 2011 yılı için hedefinin 12 milyon TL kredi vermek olduğuna vurgu yaparak, yaptığı çalışmaları 8. Gün Haber’e anlattı.
 
 
Şaban Kekeç mutlu ve gururlu olduğu açıklamasında şöyle dedi: 1’nolu Esnaf Kefalet Kooperatif’i bundan önce küçük bir odada hizmet vermekteydi. Şimdi 65 Bin TL’ye yeni bir yer kazandırdık. Bu binamızda 4 adet güvenlik kamera sistemimiz mevcut, muhasebe bölümümüz, arşiv odamız, bekleme salonumuz ve toplantı odamızla birlikte esnaflarımıza çok iyi hizmet vermeyi planlıyoruz.
 
Biz Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifleri olarak, faiz durumumuz bir yıllık %5’tir. 2-4 yıl arası %6 faizi var. Nisan’ın 15’ine kadar bir de hükümetimizin yapılandırma işlemi vardı, onlar bitti. Takipte olan esnafımızın %90’ı bu yapılandırmadan faydalandılar. Bizim hem kooperatifimize faydası oldu, hem de esnafımıza faydası oldu. Şu durumda plasmanımız çok güzel. Esnaf Kefalet Kooperatifinin ana finansmanı 13 milyon TL. Plasman bakımından Hatay’da ilk 4’ün içindeyiz. İskenderun’a geçen sene kredi adı altında 10 milyon TL dağıttık. Bu sene ki hedefim İskenderun’a 12 milyon TL para dağıtmak. Şu durumda 2011’in 6 ay içinde 6 milyon TL’yi geçti. Esnaftan geri dönüşüm olarak %90’ı güzel, diğer %10’luk dilimde ödüyorlar ama biraz zorluklar içerisinde ödemelerini yapıyorlar.
 
Batık bir kooperatifi bu duruma getirmek, başta yönetim kurulunun dürüst ve özverili çalışmalarından geçer. Dürüst olduğunuz zaman başarı kendiliğinden gelir. Ondan sonra tabi planların, projelerin olacak. Ben başkan seçileli 5 yıl oldu. 5 yıl içerisinde de kooperatif binasını sattık, sattığımda bir söz vermiştim, bu kooperatif binasından daha iyisini alacağım diye, ben sözümü tuttum. O zamanlar ben 76 Bin Liraya kooperatifin binasını sattım. Esnaf Kredi olarak ben yıllık 300 lirayla kirada oturdum. Ben bunu her yıl 10-20 bin verip güzel bir yer tutup oturabilirdim. Ama ben bunu yapmadım, ben dedim ki, lüks bir yere kira vereceğime, bu kira bedellerini biriktirip Esnaf ve Kefalet Kooperatifine güzel bir yer kazandırdım. Bu yeni binamıza bütün masraflarımız 135 Bin TL tuttu, bunu ben sadece tasarrufumla aldım.”
 


Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet