Skip Navigation Links

İskenderun'un Revizyon İmar Planı İhalesi Yapıldı

İskenderun'un revizyon imar planı hazırlanmasına yönelik, danışmanlık hizmet alımı ihalesi yapıldı.

Gündem   A+a-

 
İskenderun için her şeyin en iyisini yapmaya kararlıyız
 
İskenderun’un revizyon imar planı hazırlanmasına yönelik, danışmanlık hizmet alımı ihalesi yapıldı.
Belediye İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nce düzenlenen 1/5000 ölçekli nazım imar planı ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planı ihalesini, Belediye Başkanı Dr. Yusuf H. Civelek de izledi.
İskenderun Belediyesi sınırları ve yakın çevresinde revizyon imar planı yapılması konusunda danışmanlık hizmet alımını içeren ihaleye, 12 katılımcı teklif zarfı verdi.
Belediye Brifing Salonu’nda düzenlenen ihale öncesinde konuşan Belediye Başkanı Dr. Yusuf H. Civelek, “Şehrimizin imar planı 1981’de yapılmıştı. Şimdi İskenderun’un ihtiyacı olan revizyon imar planının hazırlanması için çalışıyoruz. İskenderun nüfus olarak ve kentsel yerleşim alanı olarak büyüdü. 1981 yılında hazırlanan imar planı İskenderun’un ihtiyaçlarını karşılamıyor. İskenderun’un günlük sorunlarıyla uğraşırken, geleceğini de düşünmek zorundayız. İskenderun hepimizin. İskenderun için her şeyin en iyisini yapmaya kararlıyız. Uzun bir gelecek için imar sorunlarının yaşanmasına fırsat vermeyecek, İskenderun’un ihtiyacını karşılayacak revizyon imar planı yapılacak. Bütün ihalelerimiz gördüğünüz gibi şeffaf ve herkese açık yapılıyor. Bu ihale de İskenderun için hayırlı olsun” dedi.
Planlama kentin geleceğine yönelik hazırlanacak
Plan yapım alanı 5.001-10.000 hektar arası olan veya geleceğe ait nüfus projeksiyonuna göre 500.001-1.000.000 nüfuslu olabilecek kentimiz yerleşim alanı içinde kalan yaklaşık 3 bin 200 hektarlık alanın revizyon imar planından oluşuyor.
İhalede, işin bitim süresi 300 takvim günü olarak belirlendi.
Çalışmada yer alacak anahtar ve teknik personel olmak üzere, teknik personelin asgari yeterlilik kriteri beş ve üç yıl deneyim sahibi şehir plancısı veya şehir ve bölge plancısı yada kent plancısı, veya imar planı yapmaya yetkili mimar, üç yıl deneyimli harita ve kadastro mühendisi (toplam beş anahtar teknik ve teknik personel) olması istendi.
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet