Skip Navigation Links

'Belediye Hizmetlerinde Teknolojik Donanım Şart'

İskenderun Belediyesi İskenderun'a daha etkin hizmet verebilmek amacıyla İskenderun Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü İlaçlama Birimi'ne 6 adet Isu

Gündem   A+a-



İskenderun Belediyesi İskenderun’a daha etkin hizmet verebilmek amacıyla İskenderun Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü İlaçlama Birimi’ne 6 adet Isuzu marka ilaçlama aracı, 5 Adet Ulv cihazı ve 1 Adet Mist Blower cihazı aldı.
İskenderun Belediyesi ilaçlamadan sorumlu olan Ziraat Mühendisi Sevtap Altıparmak ise yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi: “Yeni alınan cihazlar, ilaçlama alanındaki yenilikler takip edilerek özenle seçilmiştir. Yeni Ulv cihazlarımız ile ilaç, sivrisineğin alabileceği forma dönüştürülerek daha uzun süre havada asılı kalacak ve etkisi daha iyi görülecektir. Bu sayede daha az ilaç kullanılmak suretiyle tasarruf sağlanacaktır. Benzinle çalışan eski cihazlarımızın gece ilaçlamalarındaki akaryakıt tüketimi oldukça büyük bir maliyete neden olmaktaydı. Yeni araçlarımızla aynı alanın ilaçlanmasında yaklaşık olarak % 40 akaryakıt tasarrufu sağlanacaktır. Araçların bakım giderleri 3 yıl garanti kapsamındadır.
Araçların Teknik Özellikleri
Yeni araçlarımızdaki kanalizasyon aparatı ile logarlara da ilaçlama yapılabilecek, böylelikle sivrisinekler dinlenme alanında da yok edilebilecektir. Bataklık, kanal gibi araçlarla müdahale edilmesi zor alanlar da ise Mist Blower cihazının pulverize kısmı kullanılarak etkin bir ilaçlama yapılacaktır. 360 derece dönebilen başlık kısmı ile araçların giremediği Ulv ile yapılması gereken alanlar için daha etkin bir kontrol sağlanacaktır.
Haşare Haritası Çıkarıldı
Haşere aktivitesini kontrol altına alabilmek için bölgemizde bulunan zararlılar tespit edilip, tür ayrımı yapılmış ve haşere haritası çıkarılmıştır.
Yıllarca kullanılan ilaçlar dikkate alınarak bağışıklık sistemi değerlendirmesi yapılmış ve buna göre yeni ilaçlar seçilmiştir.
Araç ve Personel Sayısında Artış
Personel sayımız 2009’da 9 kişiden 18’e; araç sayımız 4’ten 6’ya, cihaz sayımız 4’ten 5’e, pompa sayımız 4’ten 8’e yükselmiştir. Araç donanımına Mist Blower cihazı eklenmiştir.
Maliyetlerlerde Artış Olmayacak
2009 yılında uçkunla yapılan mücadeleye ek olarak fare ve kene mücadelesinde kullanılan ilaç da dahil olmak üzere, 2011 yılında 2009 yılının maliyetleriyle hizmet verilecektir.
İlaçlamada kullanılan kimyasalların doğaya daha az zarar vermesi dikkate alınarak öncelikle üreme alanlarının yok edilmesi yöntemi uygulanmaktadır. Bu uygulamada diğer müdürlüklerimiz ile yürüttüğümüz ortak çalışmayla bataklıklar, açık kanallar vb. alanlar kapatılarak haşerelerin üreme alanları yok edilmektedir.
Uçkunla, daha çok kullanılan ifadeyle sivrisinek ile mücadelede önceliğimiz larva dönemi mücadelesidir. İnsana ve çevreye hiçbir zararı olmayan biyolojik ilaçların kullanılmasına büyük özen gösterilmektedir. 2011 yılı içinde, şehir merkezimiz ve bütün mücavir alanlarımız dahil olmak üzere bir program kapsamında larva ve ergine karşı ilaçlama çalışmalarımız devam edecektir. Yeni araçlarımız ve yeni personelimizle geçmiş yıllara göre daha düşük bir maliyetle, daha etkin bir hizmet vereceğimize inanıyoruz” dedi.

 
 

 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet