Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

İskenderun'da Oy Pusulaları İnceleniyor !

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İskenderun Belediye Başkan Adayı İbrahim Gül, İskenderun’daki oy pusulalarının tekrar incelendiğini açıkladı.

Politika   A+a-

30 Mart 2014 yerel seçimlerinde İskenderun Belediye Başkanlığı için oy pusulalarında parti amblem ve isimlerinin olmadığı iddiasıyla başvurulan Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) itirazları kabul etmesinin ardından oylar yeniden incelemeye alındı.

 

İtirazın sadece İskenderun Belediye Başkanlığı ile ilgili olan beyaz oy pusulaları olduğunu belirten İbrahim Gül, "Malumunuz seçimden hemen sonra ilçe seçim kuruluna itiraz etmiştik. Oradan itirazımız il seçim kuruluna gönderildi. Daha sonra da Yüksek Seçim Kurulu'na itiraz etmek zorunda kaldık. Yüksek Seçim Kurulu'na itirazımızdan sonra parti genel merkezimiz ile de irtibata geçerek partimizin yetkili genel başkan yardımcıları ve hukukçuları olayı takip ederek MHP'nin İskenderun'da seçimlerde İskenderun Belediye Başkanlığı seçim pusulasında logosunun ve şahsının isminin bulunmadığını tespit etmiştir. Bizler bunu tutanak altına almıştık. Bundan dolayı Yüksek Seçim Kurulu İskenderun'da yapılan İskenderun Belediye Başkanlığı seçimi için kullanılan oy pusulalarının tamamının kontrol edilmesini, yani bütün sandıklar açılarak MHP'nin adayının ve isminin olmadığı oy pusulalarının tespit edilmesini ve hal böyle ise de İskenderun'da seçimlerin iptal edilmesi konusunda bir karara bağlanmasını gerekçe göstererek bu kararı almıştır. Sabah itibarıyla İskenderun'da kullanılan oy pusulaları kontrol edilmektedir. Mahallelerden başlanmıştır. Belde ve köylerde de devam edecektir. Biz bunun tespitini birçok mahallemizde yapmıştık. Bunu da yetkili kişiler tespit altına alacak ve Yüksek Seçim Kurulu'nun seçim ile ilgili vereceği kararı beklemeye başlayacağız. Bizim tespitimize göre, 6 mahallemizde oy pusulalarında ismimizin ve amblemimizin olmadığını bildirdiler. Bu sadece İskenderun Belediye Başkanlığı ile ilgili. Seçimlerde kullanılan beyaz pusulada ismimiz yoktur" açıklamasına yer verdi.

 

Seçimin iptal edilmesi halinde adaletin yerini bulacağını söyleyen İbrahim Gül, şöyle devam etti:

 

"Hiçbir aday, hiçbir parti böyle bir olayı kabul etmez. Seçim akşamı çıkan dedikoduları biliyorsunuz. Seçimden bir gün önce benim Büyükşehir Belediye Başkanımız ile kavga ettiğimiz çok yakışıksız bir şekilde onun bana tokat attığı, benim ona yumruk attığım gibi söylemlerde bulunan birçok insanı duyduk gördük. Hatta iktidar partisinin geçmişte yöneticiliğini yapan kişiler kendi özel sayfalarında, sosyal paylaşım sitelerinde bile bunu yayınlayacak kadar alçaldılar. Şimdi düşünün ki gece İskenderun böyle bir dedikodu ile çalkalanıyor ve şu söyleniyor, "İbrahim Gül kavga etti ve seçimden çekildi." Sabah ne oluyor? Seçmen sandık başına gittiği zaman oy pusulalarında benim ismimi ve logomuzu görmeyince dedikodudan etkilenerek oyunun rengini değiştirebiliyor. Ki bunu bizzat yaşadığım için söylüyorum. Bana duyulanlar ile seçimden çekildiğimi söyleyen vatandaşlar oldu. Bunlardan dolayıdır ki biz bu seçimin adaletli olduğuna inanmıyoruz. Seçimin iptal edilerek tekrardan yapılmasının İskenderun adına daha sağlıklı olacağını düşünüyorum. Böyle bir durumda da MHP'nin İskenderun'u hakkaniyetle kazanacağına inanıyorum."

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş