Skip Navigation Links

Arap Baharı Demir-Çelik Sektörünü Vurdu..

İsdemir Genel Müdür Vekili Recep Özhan ve İsdemir yönetim kurulu üyeleri basın mensupları ile iftar yemeğinde buluştu.

Gündem   A+a-

 
İskenderun Demir ve Çelik fabrikaları (İSDEMİR) genel müdür vekili Recep Özhan Orta doğuda ve komşu Suriye’de yaşanan Arap baharı gelişmeleri demir-çelik sektörünü olumsuz etkilediğini söyleyerek önemli bir soruna dikkat çekerken, aynı zamanda da Akdeniz’in en büyük konteyner limanını yapacaklarının da müjdesini verdi..
Arap Baharı Demir-Çelik Sektörünü Vurdu..
 
İsdemir Genel Müdür Vekili Recep Özhan ve İsdemir yönetim kurulu üyeleri basın mensupları ile iftar yemeğinde buluştu. İftar yemeğinde konuşan İsdemir Genel Müdür Vekili Recep Özhan, Arap baharının demir-çelik sektörünü olumsuz yönde etkilediğine dikkat çekti.
Özhan şöyle konuştu “ İftar davetimizi kırmayıp geldiğiniz için teşekkür ediyorum. İsdemir’deki değişim gelişim devam edecek ve ediyor. Bu sene 4. Bataryayı da devreye almak suretiyle ortalama 3 milyar dolarlık bir yatırım gerçekleştirerek, Türkiye’de özel sektörün bir defada yapılan en büyük yatırımı gerçekleştirdik. İsdemir’de yatırım bitmez inşallah Akdeniz’in en büyük konteyner limanını biz yapacağız. Biz bu işten anlamıyoruz kendimiz yapmayacağız ama dünya çapında bu işi yapan şirketlerle görüşmeler içerisindeyiz. Eğer uygun şirketi ve uygun ortamı bulursak Akdeniz’in en büyük konteyner limanını da kurarak büyük bir hizmet daha gerçekleştireceğiz. Komşumuz Suriye’de yaşanan olaylar özellikle demir çelik sektörünü çok etkiliyor. Özellikle uzun mamul üretiminde bizim önemli pazarlarımız komşumuz Suriye olmak üzere mısır, İsrail, Libya birleşik Arap emirlikleri olmak üzere ihracat kapılarımız kapandı. Daha önce mal ihraç ettiğimiz başka ülkelerde bize mal ihraç etmeye başladılar. Türkiye ekonomik olarak zor bir dönemden geçiyor. Hem Türkiye hem de yöre olarak farklı bir konumdayız ve etkileniyoruz. Türkiye Avrupa’dan etkileniyor. Avrupa’da ihracat yaptığımız bir çok ülke var fakat güneyimizdeki Arap ülkelerinde yaşanan olaylar nedeniyle demir çelik ihracında büyük sıkıntılar yaşamaktayız. İnşallah en kısa zamanda Suriye deki olaylar son bulur” dedi.
 
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet