Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Herkes Kendine Yakışanı Yaptı

30 Mart 2014 yerel seçimlerinin sona ermesinin ardından ‘teşekkür ziyaretleri’ gerçekleştiren MHP yönetimi,HESOB'a ziyarette bulundu.

Politika   A+a-


İbrahim Gül İskenderun Esnaf Odalarını Ziyaret... paylaşan: 8gunhaber

 

    HESOB Başkanı Uğur Fırat ve Esnaf Odası Temsilcileri tarafından kapıda karşılanan MHP İskenderun Belediye Başkan Adayı İbrahim Gül’e MHP İlçe Başkanı Turan Bozkurt ile çok sayıda partili de eşlik etti. Gerçekleşen ziyaretten ötürü duyduğu memnuniyeti dile getiren HESOB Başkanı Uğur Fırat, yerel seçim sürecinde halkın iradesinin sandığa yansıdığını ifade edip, MHP yönetimini tebrik etti.

      “Zor Şartlar Altında Kazandık”

    Zor şartlar altında gerçekleşen bir seçim sürecini başarı ile sonuçlandırdıklarını ifade eden MHP İlçe Başkanı Turan Bozkurt ise, MHP’nin İskenderun’da ki oyunu oylarını ikiye katladığına dikkat çekti.

     “Çizgilerine Rağmen Partizanlık….”

    Seçim süreci boyunca esnaf odası temsilcilerinin çizgisinin belli olmasına rağmen hiçbir zaman partizanlık yapmadıklarına vurgu yapıp esnaf odası temsilcilerine teşekkürlerini ileten MHP İskenderun Belediye Başkan Adayı İbrahim Gül; “İskenderun’da esnaf odaları kendilerine yakışanı yapmıştır. Kendi siyasi çizgileri belli olmasına rağmen hiçbir zaman partizanlık yapmadan hiçbir diğer parti aleyhine bir açıklama yapmamışlardır. Bu mana da esnaf odası temsilcilerine içtenlikle teşekkür ediyorum” dedi.

 


 

    “Kendi Kurallarını İhlal Ettiler”

    MHP’nin seçim süresince yasalara uygun bir şekilde hareket ettiğini ancak iktidar partisinin kendi koyduğu kuralları ihlal ettiğini ifade eden İbrahim Gül; “Biz yasalara, kanunlara uygun ve partiler arasında yapılan centilmenlik anlaşmasına uygun bir şekilde hareket ettik. Bütün çalışmalarımızı da bu doğrultuda gerçekleştirdik. MHP’nin kampanya süresince baktığınız zaman yasaları ihlal edecek ya da centilmenlik anlaşmalarını ihlal edecek hiçbir davranışı olmadı. Ama özellikle iktidar partisinin kendi koyduğu yasaları tanımaz hal ve durumlarını gördük. Partiler arasında ki centilmenlik anlayışına da hiçbir zaman uymadıklarını gördük. Defalarca uyarmamıza rağmen hem kolluk kuvvetlerimizi hem de kamu idaresinin başında olan insanları zor duruma soktular. İktidarın gücünü kullanarak vurdumduymaz ve Perransızca davrandılar. Bu yapılanlar seçim yarışlarına yakışmamıştır. Sadece bunu İskenderun’da yaptılar demiyorum birçok yerde bu konular da şikâyetler aldık. Demek ki iktidar gücünün vermiş olduğu sarhoşlukla, ben her şeyi yaparımla bunları yaptılar. Bu Türkiye siyasetine, demokrasiye hiçbir şey getirmez. Herkes eşit şartlarda çalışmalıydı ancak baktık ki kamu binalarının üst duvarlarından üst geçitlerden, alt geçitlerden hatta ve hatta elektrik direklerine kadar resimlerini asacak kadar kuralları ihlal ettiler. Sandıktan çıkan sonuçlara baktığınız zaman yapılanlar arasında hiçbir fark yoktu. Seçim boyunca kuralları ihlal edenler sonuçlar çıktığı zaman baktığınız da birçok mana da kuralları ihlal ettiklerini gördük. Kampanya boyunca akla hayale gelmeyecek şekilde lehlerine çevirebilmek için kamunun kaynaklarını kullandıkları gibi etik olmayan çalışmalar da yaptılar” şeklinde konuştu.

 

    “Dağıtım Yaptılar… Fotoğrafladık!”

     İktidar partisinin birçok yerde etik olmayan bir şekilde erzak, beyaz eşya ve para dağıttığını savunan İbrahim Gül; “Etik olmayan birçok çalışma da yaptılar. Birçok yerde arkadaşlarımız erzak dağıtımlarından tutun et dağıtımına, para dağıtımına, beyaz eşya dağıtımına kadar bizzat gözlemlediler ve yakaladılar. Fotoğrafladığımız olaylarda oldu. Bunların siyaseten yarış esnasında olan insanlar için bence haksızlık olduğunu düşünüyorum. Bir demokratik ülke de siyasi çalışmalar nasıl yapılır ben bu anlayışı MHP olarak İskenderun’da herkese gösterdiğimizi düşünüyorum. Hiçbir zaman kanunları arkamıza almadık. Bizler kanunlar çerçevesinde mücadele ettik. Belki bu işin galibi olamadık ama oylarımızı arttırma bakımından bakıldığında MHP İskenderun’da oylarını katlamıştır. Buda demek oluyor ki bizler % 50’ye yakın oy artışı yaptık. Şu ana kadar hiçbir partinin adayın oyunu bu şekilde arttıramadı” açıklamasına yer verdi.

 

Herkes Kendine Yakışanı Yaptı videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar