Skip Navigation Links

Hatay Yatırım Cennetine Dönecek!..

AK Parti Hatay Milletvekili ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı Sadullah Ergin, Güngör Şirketler Gurubu'nun konuğu oldu.

Politika   A+a-

 

    Ali ve Murat Güngör ev sahipliğinde Ottoman Otel'de düzenlenen toplantıya AK Parti Hatay Milletvekili ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı Sadullah Ergin, AK Parti İl Başkanı Süleyman Tenekecioğlu, Antakya Belediye Başkan adayı Mimar İsmail Kimyeci, belediye meclis üyesi adayları ile Güngör Şirketler Grubunda çalışanlar iştirak etti.

     Güngör Şirketler Gurubu bünyesinde çeşitli alanlarda faaliyet gösteren çok sayıda çalışanın bir arada bulunduğu toplantıda konuşma yapan AK Parti Hatay Milletvekili ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı Sadullah Ergin, "30 Mart tarihinde halkımız Antakya'da Mimar İsmail Kimyeci ve Büyükşehir Belediye Başkanlığında şahsımı tercih ederse, Hatay'ı yatırım cennetine dönüştürmek boynumuzun borcu olsun" dedi.

     2002 yılı sonrasında AK Parti tarafından Hatay genelinde yapılan yatırımlar ile ilimizde büyük değişimler yaşandığını ifade eden Ergin, "Hatay yatırımlardan yana şansı olmayan bir vilayetti. AK Parti iktidarı döneminde hizmetler yağmur gibi yağmaya başladı. Aynı anda 4 barajın inşası büyük bir hızla devam ediyor. Hiç bir şehirde 4 baraj inşası aynı anda yapılmaz. Ama Hatay farklı. Bizi seven bir Başbakanımız var. Başbakanımız söz konusu Hatay olunca verin gitsin diyor. 15 İlçemizin duble yolları yapıldı ve iki ilçemizin yollarının hızlı bir şekilde inşasına devam ediliyor. Eğitim kurumları, hastaneler, adliye sarayları, hükümet konakları, TOKİ, sulama sistemleri, havaalanı yatırımları yapıldı. Bu yatırımların yanına şimdi birde Amanos Tünelini ekleyeceğiz ve dağın altında açılacak tünel ile Hassa ve çevresi yüzlerce fabrikaya ev sahipliği yapacaktır.

     Ülkemizi kalkındırmak, büyütmek ve güçlü hale getirmek üzere yola çıktıklarını belirten Ergin, "Allah'a çok şükür bunların hepsini başardık ve ülkemiz bulunduğu coğrafya da lider konuma geldi. Yapılan yatırımlar sizlerin sayesinde gerçekleşti. 2002 yılı öncesinde koalisyon hükümeti döneminde toplanan vergilerin %85'i faize, %15'i işçi ve memur maaşları ile kalırsa yatırıma ayrılıyordu. AK Parti hükümeti borçları kapatması sonrasında Türkiye genelinde elde edilen gelirin %15'i faizlere, %85 ise hizmetlere harcanıyor. O yüzden Türkiye genelinde büyük yatırımlar gerçekleşti. 12 senedir taş üstüne taş konulduysa Türkiye baştan başa ihya edildi ise altında yatan bu milletin alın terinin faize değil, yatırıma harcanmış olmasıdır. Allah korusun bu istikrarı yitirdiğimiz zaman bu tablo tersine döner. İşadamlarımız, üretenlerimiz bunu yakinen bilecektir. O yüzden Pazar günü yapılacak olan seçimde 12 yıllık istikrarımız sürsün mü, sürmesin mi? Yatırımlar devam etsin mi, etmesin mi işte esas bunlar oylanacaktır" dedi.

     Hatay'a yapılan yatırımların köklü yatırımlar olduğunun altını çizen Ergin, "Hatay'ın geleceğini daha güzel yarınlara hazırlamak üzere bu hizmetlerin yapılması gerekiyordu. Elde edilen ekonomik istikrar sayesinde yatırımlar yapıldı ve yapılmaya devam ediyor.

    İstikrar diyorsak AK Parti. Kalkınma diyorsak AK Parti. Büyüme diyorsak AK Parti. AK Parti dönemi öncesinde Türkiye dünya üzerinde en güçlü ekonomiye sahip 26. ülke iken, bugün 16. sıraya gelerek 10 basamak birden yükseldi Elhamdülillah" dedi.

     Antakya'nın çok kötü yönetildiği konusunda da bir iki konuya temas eden Ergin, "Suyu akmayan bir şehir Antakya. Çöpünü toplayamayan bir şehir Antakya. Trafiğini halledemeyen bir şehir Antakya. Tek yönünü ayarlayamayan bir şehir Antakya. Pusulası şaşmış bir şehir Antakya. Antakya'yı yönetemeyenlere 1,5 milyonluk Hatay'ı teslim etmeyeceğiz" dedi.

     Salon bu sözler karşısında alkışlarla inledi ve 'Başkan Ergin, Başkan Kimyeci' sloganları eşliğinde Büyükşehir Belediye Başkan adayı Sadullah Ergin konuşmasını noktalamış oldu.

 

 


Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet