Skip Navigation Links

GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI YETKİLİLERİ, HASSA’DA

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı yetkilileri, çiftçilerimizi kooperatifçilik konusunda konferans verdiler.

Gündem   A+a-

    Hassa Kaymakamı Mustafa PALA, Ankara’dan gelen heyeti ilk önce makamda kabul ederek Hassa’nın tarım faaliyetleri hakkında kısaca bilgilendirdi.

    Hassa Belediyesi Konferans salonundaki bilgilendirme toplantısına;

    Hassa Kaymakamı Mustafa PALA,Hassa Belediye Başkan Yardımcısı Seyfettin Araz,Hatay Gümrük ve Ticaret İl Müdürü Ziya Yüksel,Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Kooperatifçilik Genel Müdürlüğü Şube Müdürlerinden Abdullah Emir ve Musa Uyanık,Hassa Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Reşat Uymaz ,Hassa meyve Üreticiler Birliği Başkanı Nuri Gündoğdu ve çiftçiler katıldı.

    Hassa Kaymakamı Mustafa PALA,yaptığı açılış konuşmasında;

   Bakanlık yetkililerimizin İlçemiz çiftçilerine, kooperatifçilik konusunda bilgilendirmeye geldiklerini belirterek,

    “İnşallah, bugünkü toplantıdan olumlu ve verimli sonuçlar elde edeceğiz.Girişimci ruhuna sahip olanları gün yüzüne çıkartacağız.Bu toplantılar sayesinde , Hassa çiftçisi,ürettiklerini, pazarlama ve değerlendirme konusunda daha da bilinçlenecek.Gönül birliğine dayalı kooperatifçilik ruhunu Hassa’da da daha da geliştirip yaşatacağız.Çiftçilerimizin sıkıntılarını tespit edip, çözüm yolları bulmaya çalışacağız.Çiftçilerimizin her zaman yanlarında olacağız”.dedi.

    Gümrük ve Ticaret Bakanlığı yetkilileri de yaptıkları konuşmalarda;

    “Önceden vatandaşın ve girişimcinin devletin kapısına gittiği,şimdi ise devletin vatandaşın ve üreticinin ayağına gittiği belirterek,üreticilerin bu fırsatı değerlendirmesi gerektiği vurgulandı.

    Üreticilerin bir araya gelerek birbiriyle güven duygusu içersinde iş yapmalarının faydalarını ve devletimizin de bunu desteklediğini ,Hassa’da en az bir iki tane girişimci ruhuna sahip üreticinin ortaya çıkmasını beklediklerini dile getirdiler.Zeytincilik yada üzüm konusunda kooperatif kurmanın faydaları dile getirildi.

    Soru cevap kısmında ,çiftçilerimiz;

    Kooperatifçilik konusunda ,hukuki sürecin engel teşkil ettiğini, geçmişte kurulan kooperatiflerin bu yüzden devam edemediğini,kooperatifçiliğin bir çatı altında toplanmasının yararlı olacağı ve yerel kuruluşlara daha fazla imkan sağlanması gerektiğini belirttiler.

   Toplantı sonrası, Kaymakam ve Ankara’dan gelen heyet,ilçemizde bulunan “Amanos Fruits “tesislerinde incelemelerde bulunarak,İş adamı Nuri Gündoğdu’dan ,soğuk hava deposunu ve muz serasını hakkında bilgi aldılar.

 


Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet