Skip Navigation Links

Emin Dönmezer’in Darp İddiası Meclis Gündemine Damga Vurdu

Seyfi Dingil; “HERKES HADDİNİ BİLECEK”

Gündem   A+a-

İskenderun Belediye Başkan Yardımcısı Emin Dönmezer’in darp iddiası belediye meclisinin gündemine damga vurdu. Gündem maddelerini görüşmek üzere toplanan İskenderun Belediyesi Meclis toplantısında gündem dışı söz olan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Meclis Üyesi Gazenfer Dik, söz konusu darp iddiasının İskenderun adına kaygı verici olduğuna dikkat çekti.

 

   “Saygıyla Karşılamak Mecburiyetindesiniz”

 

    İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil’e yaşanan süreci anlatan Gazanfer Dik; “Siz ne kadar rahatsız edilen sözlere muhatap olduysanız siz bu kendin yedi eminisiniz. Bu halk size bu kenti yedi emin olarak teslim etti. Dolayısıyla sizlerle muhatap olan her bireyi saygıyla karşılamak ve hukukunu koruma mecburiyetindesiniz. Emin Dönmezer arkadaşımız sizin talebinizle asfalt şantiyesinde görevlendirilmiş. Çalışmakta olan arkadaşımızın belediye lojmanından çıkmasını istemişsiniz. Bunun üzerine arkadaşımız yasal hakkına başvuru yaparak sizin bu talebinizi durdurmuş. Aldığımız haberlere göre de siz bu arkadaşımıza baskı yapmışsınız. Bu baskı arkadaşımız tarafından kabul edilmeyince de karşılıklı münakaşanın ardından sizin korumalarınız tarafından tartaklanma olduğu söyleniyor. Ki bu arkadaşımızın elinde sağlık raporu var. Bunu doyduğumuz da çok üzüldük. Bu tip olayların bir daha belediyede yaşanmamasını diliyorum” diye konuştu.

 

 

    “Tartaklama Asılsızdır”

 

    Dik’in konuşmalarına cevap veren Belediye Başkanı Seyfi Dingil ise yaşananların üzücü bir hadise olduğunu ifade edip; “Herkes Haddini Bilecek” dedi. Her Belediye Başkanının kendi ekibi olduğuna vurgu yapan Seyfi Dingil; “Yusuf Civelek, Mete Aslan’dan İskenderun Belediyesini devraldığında burada kendi ekibini kurmuştu. Bizler de kendi ekibimizi kuracağız tabii ki. Bizler de talebimizi arkadaşımıza iletip artık kendi ekibimizi kurmak istediğimizi söyledik. Tartaklanma yok. ben bu arkadaşımızla makam odasında 3 metre mesafe de muhatap oldum. Sonrasında belediyemizin güvenlik görevlileri bu arkadaşımızı odadan dışarı çıkarttılar. Tartaklama asılsızdır. Belediye Başkanı kendi görevini bilecek, çalışanlar da kendi görevini bilecek. Yani herkes haddini bilecek” açıklamasına yer verdi.

 

    O Habere Cevap Geldi!!!

 

    Başkan Seyfi Dingil’in ardından Karayılan’da ki Kültür Merkezi hakkında soru soran MHP’li Belediye Meclis Üyesi Osman Çolak, Hür Haber Gazetesinde yayımlanan Karayılan mahallesinde ki Kültür Merkezini anlatan “Bu Nasıl İş” başlıklı haber ile ilgili Belediye Başkanı Seyfi Dingil’den cevap istedi. Karayılan Kültür Merkezinin kimlere kiralandığını ve kimlerin nasıl işlettiğini soran Çolak, Kültür Sarayına işçi alımı ile ilgili gazeteler de haber olduğunu kaydedip yetkili müdürlerden cevap istedi.

 

    “Sadece Gel Hizmet Et Dedim”

 

    Karayılan mahallesinde bulunan Kültür Merkezi’nin kimselere ihale edilmediği yönünde cevap veren Belediye Başkanı Seyfi Dingil; “Karayılan Kültür Merkezi için İskenderun’da faaliyet gösteren Akdeniz Mutfağına gel bize hizmet et dedim. Durum sadece bundan ibaret. Bakın arkadaşlar, Sosyal tesisler de 250 kişi var. 5 kuruş gelir yok. Her ay 500 bin TL ben kira ödüyorum. Bu yükü sırtımızdan atmak için bir çalışma yapalım. Bu tesislerimiz 6 aydan bu yana çürümek üzere. Bu yükten kurtulmak için encümenlere bilgi verdim” diye konuştu.

 

    Garaja Kendi Ellerimle Kamera Taktırdım

 

    Öte yandan, İskenderun belediye garajında hurda satışı yapıldığını ve araç çıkışı olduğunu iddia eden Belediye Meclis Üyesi Osman Çolak, bu durumun doğru olup olmadığı ve araştırılması yönünde İskenderun Belediyesinden görevlendirilme talebinde bulundu. Çolak’ın bu talebine karşılık söz alan Başkan Seyfi Dingil; “bizler bu konuda oldukça hassas durumdayız. Ben belirtilen yere kendi ellerimle kamera taktırdım. Bizler İskenderun Belediyesini teslim almadan önce beldelerin de garajlarından birçok şey gitmiş. Yani beldeler İskenderun Belediyesine katılacak kararı çıktıktan sonra beldelerde bir şey kalmamış. Garajlarda bulunan araçlarında tespiti trafikte yapılıyor. Ayrıca ben komisyon talebinde bulundum. Ben buraya geldiğim ilk gün bile 1 Nisan tarihinde oradan bir sürü mal gitmiş. Ortalıkta boşluk var. İskenderun Belediyesinin 6 garajı vardır. Komisyon inceleme yaptıktan sonra çıkan kararı hepinizle paylaşacağım” dedi. Sona eren konuşmaların ardından İskenderun belediye meclis gündeminde bulunan konular oy birliği ile kabul edildi.

 


Emin Dönmezer’in Darp İddiası Meclis Gündemine Damga Vurdu  videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet