Skip Navigation Links

Ekmeğe ZAM mı Geliyor ?

İskenderun Fırıncılar Odası (İFO) Başkanı Mahmut Şenöz, ekmek fiyatlarına zam gelebileceğinin sinyalini verdi.

Ekmeğe ZAM mı Geliyor ?Web
TV

Gündem   A+a-

Gerçekleşen zamlarla beraber fırıncıların hesap girdilerinin çoğaldığına dikkat çeken Başkan Şenöz, seçim süreci olduğu için beklendiğini ancak yeni bir karar ile fiyat belirlenebileceğini söyledi.
Esnafımız Borçlu!
Fırıncıların rekabet ortamında boğuştuğuna vurgu yapan Şenöz, esnafının sıkıntılı olduğunu kaydetti. Şenöz: “esnafımızın yıllardan beri süregelen bir rekabet sıkıntısı var. Bu da bizleri oldukça üzüyor. Esnafımız sırf çarkı dönsün, sıcak para girdisi sağlamak için bu rekabeti sağlıyor. Sürekli olan zamlar malumunuz. Bizler de 2 yılda bir fiyat kararı alıyoruz. Fırıncılarımız da girdi maliyetleri yaklaşık yüzde 30 – 40 civarında artmaktadır. İşte bu durum esnaf arkadaşlarımızı rekabet ortamı içerisine geçiriyor. Bu da bazı esnaflar arasında sıkıntı oluşturuyor. Birçok esnafımız gerçekten mağdur. Evini satan, bankaya, uncuya devamlı borcu olan esnaflarımız var. Yapacak bir şeyimiz olmadığı için girdi fiyatlarını da göz önünde bulunduran bazı arkadaşlarımız fiyatla, kaliteyle rekabet ortamı oluşturuyor. Ekmekle ilgili yeniden fiyat almayı düşünüyoruz. Şu an seçim süreci olduğu için beklemedeyiz” dedi.
Beyaz Eşyacı Ekmek Satıyor!
Öte yandan, beyaz eşyacıların dahi ekmek sattığını ifade eden Başkan Şenöz, zabıta ekiplerini de göreve davet etti. Şenöz, konuşmasını şöyle sürdürdü: “ruhsatı olmayan fırınlar olduğu kulağımıza geliyor. Bizim bununla ilgili yapacak bir şeyimiz var. Bunun yanında Suriye ekmeği üretimine başlandı. Sandık üzerinde ekmek satanlar var. Beyaz eşya satanlar ekmek satıyor. Kapı – kapı dolaşıp ekmek satan var. Bu konu ile ilgili olarak İskenderun Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’nden yardım talep ediyoruz. Biz ekmeğin satılmasından değil hijyen ortamının takip edilmesini istiyoruz.”

Ekmeğe ZAM mı Geliyor ? videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet