Skip Navigation Links

Ecevit Hükümeti Sivil Darbeyle Düşürüldü!!!

Ölü sayısını 53’ün üzerinde duyuran gazetecilerin tutuklandığını belirten Türker, Hatay’la ilgili gerçeklerin gizlendiğini iddia etti.

Gündem   A+a-


MASUM TÜRKER İSKENDERUN GAZETECİLER CEMİYETİNİ... ile 8gunhaber

Irak tezkeresine onay vermeyen Ecevit Hükümetinin bir sivil darbeyle düşürüldüğünü iddia eden DSP Genel Başkanı Masum Türker, Başbakan Erdoğan’ı 2002 yılı sonrası darbe konusunun açıklığa kavuşması için TBMM’nde araştırma komisyonu kurmaya davet etti.

Ecevit Hükümeti Sivil Darbeyle Düşürüldü!!!

Demokratik Sol Parti Genel Başkanı Masum Türker, parti binasından sonra İskenderun Gazeteciler Cemiyeti’ne geçti. İGC Başkanı Şehmus Aslan tarafından karşılanan Masum Türker ve beraberindeki heyet, tarihi binayı gezdikten sonra gazetecilerle bir araya geldi.

Parti binasında yaptığı iddialı zehir zemberek açıklamalarını İskenderun Gazeteciler Cemiyeti’nde de sürdüren Masum Türker, Hatay’lı politikacıların dahi Hatay’ın gündemine ilişkin bir çok konuyu konuşamadığını iddia ederken, Reyhanlı katliamında hayatını kaybeden kişi sayısının açıklanan resmi rakam olan 53’ün çok üzerinde olduğunu söyleyerek iddiasını sürdürdü.

Ölü sayısını 53’ün üzerinde duyuran gazetecilerin tutuklandığını belirten Türker, Hatay’la ilgili gerçeklerin gizlendiğini iddia etti.

2002 yılının siyasal olaylarla ilgili sürecinden de TBMM’nde araştırılması isteklerini ilettiklerini, ancak bu tekliflerinin olumlu yanıt bulmadığını belirten DSP Genel Başkanı Masum Türker, sivil darbeyle iktidara geldiğini iddia ettiği AK Parti’nin, darbeyle iktidardan uzaklaştırılmasına izin vermeyeceklerini söyledi.

Irak tezkeresi dönemine dikkat çeken Masum Türker, merhum Ecevit’in tezkereye izin vermemesi üzerine üç ay sonrası ABD Başkan Yardımcısı Cherry’nin Irak’taki insanların Şii olduğuni söylemesi üzerine Ecevit’in, “Şii de, Caferi de, Alevi de müslüman’dır. Müslümanların orada öldürülmesi bizi incitir” dediğini hatırlattı.

Irak tezkeresi sürecinin ardından Ecevit’in ağır hastalık süreci ve sonrasında yaşananların TBMM’nde araştırılarak bir sivil darbe olup olmadığının araştırılması isteğini bir kez daha yineleyen Masum Türker, DSP olarak silahla, zorlamayla olacak her türlü darbeye karşı olduklarını söyledi.

 

 



 

 

 

 

 

 

 

Ecevit Hükümeti Sivil Darbeyle Düşürüldü!!! videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet