Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Civelek Mavi Kapak Kampanya Toplantısında

Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek Engelliler İçin Mavi Kapak Kampanya toplantısına katıldı

Yaşam   A+a-

 

    Belediye Başkanı ve Cumhuriyet Halk Partisi İskenderun Belediye Başkan Adayı Dr.Yusuf H.Civelek, engelli vatandaşlara tekerlekli sandalye dağıtılması amacıyla düzenlenen Mavi Kapak Kampanya toplantısına katıldı.

    Hafta sonu, Hürriyet Mahallesi Muhtarlığında düzenlenen toplantıda, mahalle sakinleri Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek’i alkışlarla ve tezahüratlarla karşıladı.

    Çocuklar ve vatandaşlar, Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek’e çiçek verirken, bazı vatandaşlar da balkonlardan selamladı.

    Cumhuriyet Halk Partisi İskenderun İlçe Başkanı Süleyman Uyar, sivil toplum örgütü temsilcilerinin de katıldığı toplantıda konuşan Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, beş yıl önce yine Cumhuriyet Halk Partisi’nden, halkın teveccühüyle bu onurlu göreve başladığını anımsatarak, sosyal belediyecilik anlayışıyla halka hizmet verildiğini söyledi.

    Bilimadamlarının öngörüsüyle strateji uygulandığını, İskenderun’u küresel iklim değişikliğinin getireceği olumsuzluklara hazır hale getirildiğini belirten Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, “Önce suya başladık. Bugün itibariyle İskenderun’da su sorunu bitmiştir. Bilim yanılmaz. Bu yaz önümüzdeki aydan itibaren göreceğiz, birçok illerimiz susuzluktan çok sıkıntı duyacaklar” dedi.

    35 yıldır vahşi depolamadan kaynaklanan çöp sorununun çözüldüğünü, ayrıştırma yöntemiyle ve bütün ünitelerin yer aldığı Katı Atık Değerlendirme ve Bertaraf Tesisinin yapıldığını belirten Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, “Artık kara sinek, sivrisinek, hamam böceği gibi haşerelerden, çöp kokusu ve dumanından kurtulduk. Hayatın devamı için iki unsur şarttır. Biri temiz hava, diğeri temiz su. Bundan sonra İskenderun’un havası temiz, suyu temiz. Katı Atık Değerlendirme ve Bertaraf Tesisi’nde çöplerimizi ayrıştırıyoruz, pet, naylon, metal ve camı ayrıştırıyor, geri kalan evsel atıktan da gübre yapılıyor. Biz de buna uygun slogan geliştirdik. Çöplerimizi ayrıştırıyoruz insanımızı birleştiriyoruz. CHP’nin bir yöneticisi ‘devlet yurttaşı insan görmeli, alt kimlikleri görmemeli’ demiş. Biz de bu anlayış ve düşünceyle çalışmalarımızı sürdürdük, insanımızı ötekileştirmedik. İhalelerimizi şeffaf yaptık, halkımızın parasını çalmadık, çaldırmadık” şeklinde konuştu.

    Belediyenin esnafa borcu olmadığını, geçmiş dönemlerden devralınan borçların, İller Bankasından gelen paradan yüzde kırkının kesilerek ödendiğini anlatan Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, “Çalışana Türkiye’de en yüksek toplu sözleşme yaptık. Çalışanların hiçbirinin içeride ikramiye, emekten alacağı yok. Yani emekten yanayız. Kısacası dünyanın işini yaptık. Sosyal belediye olarak halkın parasını çarçur etmedik ve halkın en çok ihtiyacı olan çalışmalar yaptık” diye konuştu.

    Küresel iklim değişikliğine insanların sebep olduğunu belirten Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, “Ağaçları, ormanları kestiler. Doğa tokatını vuruyor. Ağaçlandırma kampanyası yapıyoruz. Ağaç dikiyoruz. Devam ettireceğiz. Dünyanın karşısındaki en büyük sorun çevredir” dedi.

    Halka hizmetin önemli olduğunu söyleyen Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, “Hamasi nutuklarla bir yere varılmıyor. Bal tutan parmağını yalarmış, yalamaz arkadaşlar. Lafla peynir gemisi yürümez. Hamasi nutuklarla bir yere varılmıyor, hizmet yapacağız. Çalışanlarımıza, meclis üyelerimize, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. 1 Nisan’da hep birlikte gene kutlayacağız. Ama onun için çalışacağız. Her şey yarınlarımız için, gençlerimiz için” şeklinde konuştu.

    İskenderun Çevre Koruma Derneği’nden Eczacı Oktay Demirkan da yaptığı konuşmasında, “Muhtarımız doğru bir hedef göstermiş halkımıza, onlar da kapakları toplayıp getirmişler. Bu kapaklar geri dönüşüme gidiyor, geri dönüşümden sağlanan parasal kaynakla da engelli yurttaşlarımıza sandalye oluyor” diye konuştu.

    Hürriyet Mahallesi Muhtarı Nevriz Acıoğlu, kampanyada beklenenden fazla ilgi olduğunu belirterek, “Çuvallarla gelmeye başladı. Bir hocamız beş çuval gönderdi. İskenderun Belediyesi ve Milli Eğitim Müdürlüğü çalışanlarına, halkımıza, kampanyaya destek veren herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

     Mavi kapakla birlikte not gönderen Aleyna adlı beş yaşındaki kız öğrencinin teşekkür notunun bu kampanyayı tetiklediğini paylaşan Muhtar Nevriz Acıoğlu, “Esas benim gizli kahramanım o” şeklinde konuştu.

     Hürriyet Mahallesi Muhtarı Nevriz Acıoğlu, kapakların verilerek, 4 engelli arabası alınacağını ve sahiplerine teslim edileceğini belirtti.

 


Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar