Skip Navigation Links

Çıkarılan İşçilerin Çelik İş’e İsyanı Büyüyor!!!

Sahip çıkmayan Çelik İş Sendikası Genel Başkanı Cengiz Gül’e..

Gündem   A+a-

 İskenderun Körfezi’nin en büyük ikinci tesisi MMK’nın küçülme kararı alarak yüzlerce çalışanıyla yollarını ayırmasının faturası ağırlaşırken, işçilerin isyanı MMK Metalurji yönetimine yönelik değil, kendilerine sahip çıkmayan Çelik İş Sendikası Genel Başkanı Cengiz Gül’e..

Yeni evleneni, bebek bekleyeni, umutla yeni bir konut sahibi olmak için kredi çekeni ve hastası olup da sıkıntılarla boğuşurken işten çıkarılıp mağduriyet üzerine mağduriyet yaşayan MMK’dan çıkarılan işçilerin en büyük umudu ise Türk Metal Sendikası..

MMK yönetiminin küçülme, bir çok birimi taşeronlaştırma faaliyetlerini şirket politikası olarak saygı duyduklarını, tazminatlarını alarak ve helalleşerek ayrıldıkların belirten işçilerden İlhan Gülerdem, Tarık Adaklı, A.C., Niyazi Gökkan, Fatih Koca, en büyük öfkeleri MMK Metalurji’de yetkili olan Çelik İş Sendikası’na.

Bir sarı sendika gibi hareket edip yetkili olduğu MMK’da işten çıkarmalara sessiz kalan Çelik İş Sendikası’ndan şikayetçi olan işçiler, mağduriyetlerini anlatmak için aradıkları sendikası yöneticileri ve fabrika temsilcilerinin telefonlarına dahi çıkmamasına isyan ettiler.

Bölgede yaptıkları yatırımla binlerce aileye umut kapısı olan MMK’nın şirket politikasına saygı duyduklarını belirtirken, öfkelerinin bu mağduriyet döneminde Çelik İş Sendikası yönetimine ve Genel Başkanı Cengiz Gül’e olduğunu belirten işçiler, Türk Metal Sendikası İskenderun Bölge Temsilciliği’nin kendilerine sahip çıkmasından dolayı duydukları memnuniyeti ifade ederken, Türk Metal Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Mesut Gezer, İskenderun Bölge Temsilcisi Metin Önder ile İskenderun Şube Başkanı Çakır Varan’a şükranlarını sundular. İşten çıkarıldıktan sonra işe yerleştirilmeleri için CV’lerini Türk Metal Sendikası’na verdiklerini belirten işçilerden Niyazi Gökkan, “yaşadığımız mağduriyet sonrası bize sahip çıkılması Türk Metal Sendikası’nın büyüklüğünü, sendikacılıkta geldiği noktayı ortaya koyuyor. Arkadaşlarımızdan kimisi yeni evlendi, kimisi ise bebek bekliyor, kimi arkadaşımızın da hastası olduğu için ekonomik durumu çökmüş durumdayken işten çıkarıldık. Çelik İş Sendikası MMK’da yetkili olmasına rağmen, hem yetkisiz hem de etkisiz olduğunu bir kez daha göstermiş oldu. Çelik işçisi artık uyanmalı. Biz işten çıkarıldık ama Türk Metal Sendikası yöneticileri en kısa sürede farklı tesislerde işe yerleştirileceğimizi müjdelediler. MMK’da yetkili olan Çelik İş’in değil de, Türk Metal Sendikası’nın bize sahip çıkması hepimizi çok duygulandırdı” dedi.

2009 yılından bu yana MMK’da çalışırken işten çıkarılan İlhan Gülerdem, Çelik İş Sendikası İskenderun Şube Mali Sekreteri Murat Kayış’ın çıkarılanlar listesinden silinip kendinin yazıldığını daha sonradan öğrendiğini belirtirken, “işten çıkarılmamıza itiraz edeceklerine, bir sendika gibi davranacaklarına sadece yakınlarının çıkarılmasını engellemeye çalışarak beni ekmeğimden eden Murat Kayış’a hakkımı helal etmiyorum.” Dedi.

 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Toplam (1) adet yorum var.
murat kılınç 22 Şubat 2015 Pazar
bende aynı fikirdeyim aynı şekilde 3sene 6ay mmk da çalıştım çelikhanede 2sene 1 buçuk sene limanda kış soğuk yağmur demeden canımızı dişimize katıp çalıştık karşılığı bu olmamalıydı.bir gün bile sendikacılar bize sahip çıkmadı.eş dost akrabalar kaldı bizler kapı dışarı şu an 2 ay oldu boştayım allah için işten çıkarıldık.hiçbirine hakkımı helal etmiyorum hepimizin borcu var çocuklarımız okuyor perişan haldeyiz kendileri sefalarını sürüyör.saygılarla05354021264
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet