Skip Navigation Links

Bahçeşehir Koleji'nde Büyük Başarı

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bu yıl ikinci kez uygulanan TEOG (Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş) Sınavı sonuçları açıklandı.

Bahçeşehir Koleji'nde Büyük Başarı

Eğitim   A+a-

   26-27 Kasım tarihlerinde 2 oturum halinde yapılan 1. TEOG sınavının sonucunda İskenderun Bahçeşehir Koleji'nin 7 öğrencisinin tüm soruları doğru cevaplayarak büyük bir başarıya imza attıkları ortaya çıktı. 6 öğrencinin 120 soruda 119 doğru yaptığı sınavın 2.'si 29-30 Nisan tarihlerinde yapılacak.

    Son aylarda gerçekleştirdiği online sınav, kodlama saati gibi çalışmalarla eğitimde yeni ufuklar açan Bahçeşehir Koleji'nin Türkiye genelindeki okullarında 209 öğrencisi 120 sorunun tamamını doğru cevapladı. Bu başarıda öğrenciler kadar okulda uygulanan sistemin de payının olduğunu söyleyen Okul Müdürü Sefai Server Dik; 'Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da çocuklarımızın başarılarıyla haklı bir gurur duyuyoruz. Bahçeşehir Kolejleri’nde uygulanan Kişiye Özgü Öğretim Modeli, öğrenme eksiklerini bire bir tespit eden tanı testleri, bu testler sonucunda yaptığımız kazanım eksiklerini giderici etüt çalışmaları, bilişim teknolojileri ile donatılmış öğrenme ortamları ve aktif öğrenme istasyonlarının yer aldığı Bahçeşehir Koleji Bilim Müzesi ile keşfederek ve yaşayarak öğrenen öğrencilerimizin başarısı tesadüf değildir.' dedi. 8. sınıfta 32 öğrencilerinin olduğunu kaydeden Dik, 32'de 7'nin azımsanmayacak bir oran olduğunu belirtti.

    5. sınıftan itibaren her öğrenciye bir mentor öğretmenin bire bir danışmanlık yaptığı Bahçeşehir Kolejleri'nde, mentor öğretmenler, sınıf ya da branş öğretmenleri arasından seçilmekte. Mentor öğretmenlik sistemi ile öğrencinin akademik ve sosyal alandaki gelişiminin gözlemlenmesi ve başarısının yükseltilmesi, kendisi ile ilgili kişisel planlama ve değerlendirme becerisinin geliştirilmesi, gelişim gereksinimlerinin tespit edilmesi, okula bağlılığının sağlanması, motivasyonunun artırılması ve okul-ev arasında etkileşim ve yakın işbirliğinin kolaylaştırılmasını hedefleyen bu sistemin, başarının anahtarlarından biri olduğunu belirten Okul Müdürü Dik sözlerine şöyle devam etti:

    '8. sınıfa gelen öğrencilerimizin ilk hadefi Bahçeşehir Koleji Fen ve Teknoloji Lisesi'dir. Geçen yıl 1 öğrencimizi gönderdiğimiz bu lisede, ülkemizde halen eğitim vermekte olan Fen Liselerinden farklı olarak, temel Fizik, Kimya, Matematik ve Biyoloji derslerinin yanı sıra, mühendislik fakültelerinde okutulan temel mühendislik dersleri de Bahçeşehir Üniversitesi'nin akademisyenleri tarafından verilmektedir.

    '“Her çocuk parmak izi kadar benzersizdir.” ilkesinden hareket ederek, her öğrencimiz için bu benzersiz parmak izini bilimsel veriler ışığında deşifre ederek her birine özel yöntemler ve çalışma ortamları hazırlıyoruz. Eğitim öğretim sürecinin en önemli halkalarından birisinin veli ve evdeki çalışma ortamı olduğunun bilinciyle, okulda olduğu gibi evde de o öğrenciye özgü en iyi çalışma ortamını velileriyle paylaşıyor ve “Nasıl öğreniyorsa öyle öğretiyoruz.” sloganını hayata geçiriyoruz.' dedi. İskenderun Bahçeşehir Koleji Müdürü Sefai Server Dik son olarak bu başarıda büyük emeği olan Bahçeşehir Koleji öğretmenlerine, öğrencilerine ve velilerine teşekkür etti.

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet