Skip Navigation Links

BAŞARILI KURAN KURSU ÖĞRENCİLERİNE ÖDÜL...

Arsuz bölgesinde düzenlenen Kuran ve arapça okuma yazma yaz kursunu başarıyla tamamlayan öğrencilere ödülleri verildi.

Eğitim   A+a-

 

    İlk olarak geçtiğimiz yıl yaz sezonunda başlatılan Arsuz ve Karaağaç bölgesinde ikamet eden öğrencilere yönelik kursun ikincisi bu yıl da Alevi inanç önderi Şeyh Mehmet Arslan tarafından gerçekleştirildi.

    Çocukların ve gençlerin yaz sezonunu olumlu değerlendirmesini amaçladıklarını belirten Mehmet Arslan, gençlerin sokaktan ve kötü alışkanlıklardan uzak tutulmasının yanı sıra bu kursların aynı zamanda Kur’an okumaya, dini inançları doğru kanaldan öğretmeye yönelik olduğunu söyledi.

    Yoğun ilgi gören ve yaklaşık iki ay süren Kur’an kursu’na bu yıl 12- 16 yaş grubundan 70 öğrenci katıldı. Kursu başarıyla tamamlayan ilk 4 öğrenciye çeşitli teşvik ödülleri törenle verildi. Teşvik ve ödül töreninde kursiyerlerin yanı sıra, Şam üniversitesi öğretim görevlisi Prof. Dr. Mehmet Yuva, Kursa maddi manevi aktif destek sağlayan eğitim gönüllüleri Nedim Gezgin ve Ümit Akçalı ile öğrencilerin aileleri de hazır bulundular.

    Eğitim gönüllüsü Nedim Gezgin kursiyer çocuklara hitaben yaptığı konuşmada; “Din sadece inanç değildir. Din aynı zamanda güzel ahlaktır, iyi davranış ve güzel ameldir. Bunları kazandırmayı amaçlıyoruz. İyi davranışlar geliştirmenizi istiyoruz.” Dedi. Bu konuda, duyarlıhayırseverlere çağrıda bulunarak; “bundan sonra düzenlenecek olan kurslara destek istiyoruz. Bu güzelliklere ve iyi davranışlara katkıda bulunsunlar. Kursumuzun gönüllü eğitimcisi olan Şeyh Mehmet Arslan bu kurslardan hiçbir şekilde bedel ve karşılık almaksızın görev almıştır. Kendisine ve bu kurslara maddi ve manevi katkıda bulunan tüm hayırseverlere eğitim gönüllüleri olarak teşekkür ediyoruz” dedi.

Gönüllü eğitimci olan Şeyh Muhammet Arslan da yaptığı konuşmada; “Hz. Muhammed (SAV) bir hadisinde ‘Sizin en hayırlınız kuranı öğrenen ve öğretenlerinizdir’ buyurmuştur. Bizler de bu hizmeti sunarken peygamber efendimizin söylediği o hayırlı insanlardan olmayı diledik. Sizlerde bu kurslara gelerek Kuranı okuyup öğrenmeyi şiar edindiniz. Bundan sonraki hayatınızda da Kuran’ın gösterdiği yolda, güzel ahlakla hayatınızı devam ettireceksiniz. Ben özellikle bu kurslara destek veren tüm hayırseverlere teşekkür ediyorum ve bu kursların hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.

    Törende onur konuğu olarak hazır bulunan Şam üniversitesi öğretim üyesi ve Türkiye – Suriye Dostluk Komitesi Genel Koordinatörü Prof. Dr. Mehmet Yuva yaptığı konuşmada; “Dinimizi, güzel ahlaki değerleri bizlere aşılayan âliminsanlardan öğrenmemiz çok önemli. Bugün maalesef İslam dinimiz, kendilerini Müslüman olarak sunan, ama Müslümanlıktan ve İslam’dan nasibini almamış, cinayet işleyen, yağmalayan, insanları evlerinden göçe zorlayan, farklı inançlara mensup oldukları için insanları katleden ve bunu Allah içinyaptığını iddia eden, maalesef dini ticarete siyasete ve talana alet eden yığınla dinci taife ortalıkta dolaşmaktadır. Bu güzel dinimizi,dünya kamuoyuna maalesef vahşi cinayetlerle yanlış sunangeniş bir kitle mevcut. Bu tehlikeye dikkat çekmek için önemli âlimlerimizin meseleye el koyması, çocuklarımıza, büyüklerimize ve kamuoyuna bu güzel dinimizi doğru anlatmaları çok önemlidir. Bu vesile ile İslamiyet’in cevheri olan güzel ahlakı, dinimizi ve bunun yanı sıra arapçayı da size öğrettiği için Şeyh Mehmet Arslan hocamıza teşekkür ediyorum” dedi.

    Törenin sonunda başarılı kursiyer öğrenciler davetlilerin huzurunda Kuran okuyup teşvik ödüllerini teslim aldılar.

 


Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Toplam (1) adet yorum var.
mert edin 17 Ağustos 2014 Pazar
memet bey.öyle bir demeç vermişsinizki sanki tüm iskenderun ve arsuz bölgesine tek başınıza kur'anı kerim kursu vermişsiniz havası estirmişsiniz.hz.muhammed.sav.sizin en hayırlınız kur'anı kerim öğrenen ve öğretenleriniz buyurmuş diyorsunuz doğru.fakat yanlış beyan verip toplumu yanıltmayı asla buyurmamıştır.
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet