Skip Navigation Links

Asırlık Tarihi Eşyaları Halkevi'ne Bağışladı

Erzin Hürriyet Mahallesinde yaşayan 74 yaşındaki Mustafa Saraçoğlu yaklaşık 100 yıllık tarihi eşyaları için Erzin Halkevi’ne bağışladı.

Yaşam   A+a-

ASIRLIK TARİHİ EŞYALARI HALKEVİNE BAĞIŞLADI
 
 Erzin Hürriyet Mahallesinde yaşayan 74 yaşındaki Mustafa Saraçoğlu yaklaşık 100 yıllık dokuma tezgâhı, harman dirgeni, demir hasat elcikleri, saban, hayvan boyunduruğu ve ekmek teknesinin de içinde bulunduğu tarihi eşyaları gelecek nesillere aktarmak için Erzin Halkevi’ne bağışladı.
 
 Mustafa Saraçoğlu’nun ailesi 1951 yılında Bulgaristan’dan Türkiye’ye gelirken beraberlerinde getirdiği dokuma tezgâhı, harman dirgeni, demir hasat elcikleri, saban, hayvan boyunduruğu ve birçok eşyaya gözü gibi bakarak muhafaza ettiklerini, yeni kuşağın da geçmiş kuşakların hangi imkân ve şartlarda yaşam sürdüklerini anlamaları açısından bu tarihi eşyaları mutlaka görmeleri gerektiğini ifade etti.
 Erzin Halk Eğitim Müdürü Ökkeş Koçak; “Mustafa Saraçoğlu’nun elindeki tarihi mirasımızın Halkevimizde yer alması geçmiş ile bugün arasında önemli köprülerden birisidir. Bu bağlamda bu materyallerin kazandırılmasında önemli katkı ve desteği olan başta Mustafa Saraçoğlu ve Sayın Kaymakamımız İskender Yönden’e ayrıca teşekkür ediyorum” dedi.
 
 Hürriyet Mahallesi Muhtarı Kadir Kürtül;”Vatandaşımız örnek bağışta bulundu.”
Mustafa amcanın ailesinden kalan tarihi eşyaların Erzin Halkevine bağışlamasını takdire şayan olduğunu kaydeden Hürriyet Mahallesi Muhtarı kadir Kürtül,“Bu eşyalar dönemin şartlarında neler yapıldığını, örf ve adetlerimizi göstermektedir. Bu noktada anlamlı ve değerli bir katkı sunan Mustafa amcamız gibi örneklerin artmasını bizleri mutlu edecektir” dedi.
 
 
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet