Skip Navigation Links

Mete Aslan : Adayım!

İskenderun Eski Belediye Başkanı Mete Aslan’dan dobra açıklamalar.

Politika   A+a-


   Mete Aslan;“ADAYIM”

   İskenderun Eski Belediye Başkanı Mete Aslan’dan dobra açıklamalar. Hakkında ki iddiaları yanıtlayan Mete Aslan, ‘Hodri Meydan’ dedi. Ve herkesin merak ettiği sorunun cevabını ‘Adayım’ diye açıklayan Mete Aslan olay yaratacak çarpıcı açıklamalarda bulundu. Aslan; “CHP teklif getirdi bana. Postayla değil bu teklif, birebir görüştüler benimle. Kimse bana senin ismini çizdim demedi. Ben bir arayış içinde değilim. Ben ülkenin durumunu beğenmiyorum. Mutlaka birinin kendini feda etmesi gerekiyor” diyen Aslan, ‘CHP tabanı kabullenmiyor’ söylentilerine ise ‘onlar taban değil tırnak” dedi.

 

   

“Yapılan Haber Gücüme Yönelik Yapılan İftiradır”

   Hür Haber Gazetesi İmtiyaz Sahibi Gazeteci Yazar M. Adnan Tink’in sorularını yanıtlayan Mete Aslan, Cumhuriyet gazetesinde hakkında çıkan iddialara bir bir açıklık getirdi. Asılsız iddiaların 15 yıl önce değil de bu günlerde gündeme alınmasını ‘benim gücümden korkuyorlar’ diye yorumlayan Aslan; “gazetecilik çok kutsal bir meslektir. Sen taraf olduğun zaman gazeteci değilsin. Tarafsın. Senin gazeten okunmaz. Sadece taraf olduğun gazeteni okur. Herkes senin gazeteni okumaz. Elbette her yiğidin gönlünde bir aslan yatar. Olabilir Ahmet’i Mehmet’i göğsünde taşıyabilirsin. Ama insan bir konuyu izah ederken izan sahibi olmalıdır. Karşına kimi alıyorsun. 15 Sene İskenderun Belediye Başkanlığı yapmış Mete Aslan’ı alıyorsun. Desturrrr. Demek lazım. Çünkü Mete Aslan hem yılların politikacısı hem de senin yaşın kadar gazetecilik mesleğinde yorulmuş bir adam. Ama kimseyi de küçümseme anlamında söylemiyorum. Bu haberi kimin yaptığını da patronlarını da çok iyi tanıyorum. Bana sürpriz gelmedi zaten. Beni telefonla aradılar. Cumhuriyetin en ciddi güvenilir bir muhabiri denildi bana. Gazetecilik adı altında bize atraksiyonlar yapmasınlar. Hepimiz gazeteciyiz. Her mesleğin bir kural ve ahlakı vardır. Şimdi o beyefendiye soruyorum. 5 veya 6 aday adayı var CHP’de. Mete Aslan aday adayı mı? Yok. Aday mı? Yok. Niye bu aday adayları durmuşken beni hedef aldılar. Niye beni hedef aldıklarını bi din gönlünde bir aslan yatar. Olabilir Ahmet’i Mehmet’i göğsünde taşıyabilirsin. Ama insan bir konuyu izah ederken izan sahibi olmalıdır. Karşına kimi alıyorsun. 15 Sene İskenderun Belediye Başkanlığı yapmış Mete Aslan’ı alıyorsun. Desturrrr. Demek lazım. Çünkü Mete Aslan hem yılların politikacısı hem de senin yaşın kadar gazetecilik mesleğinde yorulmuş bir adam. Ama kimseyi de küçümseme anlamında söylemiyorum. Bu haberi kimin yaptığını da patronlarını da çok iyi tanıyorum. Bana sürpriz gelmedi zaten. Beni telefonla aradılar. Cumhuriyetin en ciddi güvenilir bir muhabiri denildi bana. Gazetecilik adı altında bize atraksiyonlar yapmasınlar. Hepimiz gazeteciyiz. Her mesleğin bir kural ve ahlakı vardır. Şimdi o beyefendiye soruyorum. 5 veya 6 aday adayı var CHP’de. Mete Aslan aday adayı mı? Yok. Aday mı? Yok. Niye bu aday adayları durmuşken beni hedef aldılar. Niye beni hedef aldıklarını biliyorum. Çünkü ben güçlüyüm. Gücümden korkuyorlar. Eğer bu güçten korkuyorsan kaçak güreşme. Biz demokratik sistem içinde memleketin menfaatleri ve çıkarları doğrultusunda vatanımızı seven insanlarız. Biz politika yaparız. Konuşuruz. Söyleriz. Bizim kimseye bir borcumuz ve edamız yok. Düne kadar aklına gelmedi de şimdi mi aklına geldi de bunları yazıyorsun. Ağa babalarından talimat geldi tabi ki. İddialar tamamen asılsız yalan. İspatlarım demiş. Ben gerekli adli makamlarda bunu ispatlayacağım” şeklinde konuştu.

   “Mete Aslan Konuşunca Irkçı Oluyor!”

 

   ‘Ya Sev Ya Terk et’ afişlerinin Hrant Dink’in ölümü ile ilgili olarak asıldığı iddialarına ‘afiş ile Hrant Dink’in ölümü arasında 2,5 sene var’ diyen Mete Aslan ‘Ya Sev Ya Terk et’ sözünün her zaman arkasında olduğunu söyledi. Dink’i sevmek zorunda olmadığını belirten Aslan; “ Evet, bunun arkasındayım. Ya Sev Ya Terk et. Hrant Dink’in ölüm tarihine bakın benim afişleri astığım tarihe bakın. Dink’in ölümünden 2,5 sene sonra astım ben bu afişleri. Bir gazeteci önce buna bakar. Niye asmışım ben bunu? Memlekette gördüğüm tehlikeli akınların, bölünme noktasına getirilmek istenen bir ülkenin durumunun vahametini hissettiğim için bir politikacı olarak bunu kendime görev saydım. Diyarbakır Belediye Başkanı konuşur siyasi, Bitlis Belediye Başkanı konuşur siyasi, Van Belediye Başkanı konuşur Siyasi, Mete Aslan konuşunca ırkçı oluyor. Yemezler Yavrum. Geçti bunun modası artık. Elbette bu memleketi sevmiyorsan gideceksin kardeşim. Biz ne bir millete ne bir bölgeye karşıyız. Ama belirli insanlar bunu üzerine aldı. Gülüyorum işte. Hain ortaya çıkıyor. Bunu keşfettik. Hrant Dink’i sevmek zorunda değilim. Siyasetini beğenmek zorunda değilim. Benim bir siyasi olarak bu görüşlere karşı bir açıklama yapmam, fikir beyan etme hakkım yok mu? Ki ben böyle bir açıklamada bulunmadım. Siz bu haberinizle ırkçı olduğunuzu ortaya koydunuz. Şunu bilin ki bu afişlerin Hrant Dink’le hiçbir alakası yok. Diyarbakır belediye başkanı beni seviyor mu? Neden bunlara bir tepki yok. Hrant Dink’ten başka adam öldürülmedi mi bu memlekette” dedi.

“Müslüman Salyangoz Yemez, Sana Helal Bize Haram”

Müslüman Mahallesinde Salyangoz satılmaz yönünde ki söylemlere de açıklık getiren Mete Aslan, “evet doğru. Müslüman Salyangoz yemez. Sen ye sana helal, bize haram’ dedi. Aslan; “Müslüman mahallesinde salyangoz satılmaz. Bu laf Trabzon’da öldürülen zatın aldığımız bilgilere göre orada ki insanlara Katolik dini için eğittikleri. Böyle bir duyum karşısında bunun ‘darbe meheldir’ olduğunu söyledik. Doğru. Müslümanlar yemez salyangozu. Sen ye sana helal, bize haram. Sen Müslüman olan bir ülke de Trabzon’da Müslümanları ayartarak işler yapmaya kalkıyorsan bunun bir tepkisi olur elbette” dedi.

   “Abdullah Çatlı’ya Ne Yaşım Ne Dönemim Tutar”

   Abdullah Çatlı iddiaları için ise ‘Çatlı’ya ne yaşım ne dönemim tutar’ diyen Aslan; “Abdullah Çatlı’ya ne yaşım ne dönemim tutar. Hiçbir zaman yan yana gelmedik. Bana değerlendir derseniz. Çatlı kullanılmıştır. Şimdi ben bir soru soracağım. Asala kaç tane Türk büyük elçisini öldürdü. Bunun niye kimse hesabını sormuyor! Kim öldürdü? Asala. Kaç kişi yakalandı? Kimse yok. Yani bu tez anti tez olarak kullanılmışsa ve bunu yapılmışsa bilmiyorum… Bunu Adalet, hükümet benden daha iyi biliyor. Ben hayatımda Çatlı ile yan yana gelmedim. Tanımam. Sadece Sizin bildiğiniz kadarıyla” şeklinde konuştu.

   “Alevi Cemaati İle Beni Karşı Karşıya Getirmek İstiyorlar”

   ‘Alevi Başkanın kıydığı nikâh geçerli sayılır mı’ gibi söylemlerinin olduğu yönünde ki iddiaların ise tamamen iftira olduğunu belirten Aslan; “O kadar arsızlar ki… O kadar arsızlar ki… Bunlar benim seçim kaybetmem için kendi yazdıkları, kendi evlerin kutularına dağıttıkları yazıları benim üzerime yıkıyorlar. Beni alevi cemaatine karşı kışkırtıp oy vermemeleri için hazırlanan tezgâhtır bunlar. Benim kimseyle din, mezhep kavgam yok. Benim kavgam millidir. Yemin ederim ki bu yazıyı kendiler yazdılar. Seçim kaybetmem için” dedi.

   “Bir Bildiğiniz Varsa Hodri Meydan”

   Yargılanma süreci ile ilgili olarak yazılan yazılara ‘bir şeyler biliyorlarsa hodri meydan’ diyen Aslan; “İnsanoğlu vicdan sahibi değilse, Allah korkusu yoksa her türlü iftirayı atar. İşte adliye kayıtları çıkartın. Acaba gece yatıp gündüz mü çıkıyorum ben cezaevinden. Bildikleri bir şey varsa ‘hodri meydan’ diyorum. Belediye meclis üyeleri ile çıkan saçmalık. Bu şikâyet konusu olurdu. Müfettiş gelirdi. Biraz kafayı çalıştırın” diye konuştu.

   “Bunlar Anti Demokratik, Faşist İnsanlar”

   CHP’li 500 kişiyi belediye başkanı iken görevinden attığı yönünde ki iddialara da açıklık getiren Aslan, ‘bunlar anti demokratik, faşist insanlar diyerek; “15 sene eziyet görmüşsün niye bugün konuşuyorsun. Niye şikâyet etmedin. Bunlar anti demokratik faşist insanlar. Ben belediye başkanlığına başladığım gün bu isimler eyleme başladılar. Daha yeni gelmişim. Belediye personeliyim diyen bu insanlar maalesef eyleme başladılar. Niye 7 ay alacağımız maaş var diye. Bir önce ki dönemden olan alacaklarını benim belediye başkanlığımda yaptılar. İşe başlamıyor musunuz diye sordum. Başlamıyoruz dediler. O zaman kanuni hakları işleteceğim dedim. Onların niyeti beni korkutup hedeflerine varmaktı. Bunlar 15 - 20 kişi. Zaten çoğu da bankamatik personeliydi. Yaptığım, kanunu işletip işlerine son vermekti. Çünkü bunların memlekete de belediye’ye de faydası yok. Hiçte pişman değilim. Bir daha gelsem bu insanlara yine iş vermem. 15 sene konuşmadınız şimdi niye konuştunuz. Bunların içinde ev yıkan tefeciler var tefeciler. Milletin evini barkını yıkıyorlar. Bunlar belirli adayların talimatıyla ve maddi desteği ortaya çıkıyorlar, şov yapıyorlar” şeklinden konuştu.

   “CHP Benimle Görüştü!”

   Ve son olarak CHP’de yapılan ‘Mete Aslan’ açıklamalarına yanıt veren Aslan, CHP’nin kendisi ile görüştüğünü bildirip; “Benim muhatabım sizler değilsiniz. Niye bağırıyorsun. Ben adaymıyım ki? Gelirsem gelirim sana mı soracam… Sana ne oluyor? Evet aday olacağım. Gelirsem 50 oy götürecekler ben 150 bin oy getireceğim hodri meydan diyorum. Büyükşehir sadece İskenderun değil. Gidin bir kamuoyu araştırması yapın. Alevisi sünnisi her kes anlımdan öpüyor. Ne zaman geleceksin diyor. Neden bağırıyorsunuz? Ben size bir müracaatta mı bulundum? Herkes haddini bilecek. Bu kadar çirkinlik yapıyorsan acizliğe oynuyorsun demektir. Dikkat edin ki karşınız da 1.85 boyunda 110 kilo ağırlığında bir Mete Aslan var. CHP teklif getirdi bana. Postayla değil bu teklif, birebir görüştüler benimle. Kimse bana senin ismini çizdim demedi. Ben bir arayış içinde değilim. Ben ülkenin durumunu beğenmiyorum. Mutlaka birinin kendini feda etmesi gerekiyor. Benim Mücadelem CHP için değil Hatay için, ülke içindir. AKP’de 3 harf, CHP’de 3 harf MHP’de 3 harf. Olmadı. Otururum yerinde. Ben eğer lüzum görüyorsanız benimle bu işe başvurun derim. Sayın Kılıçdaroğlu ezberi mi Mete Aslan diyor. Hiç mi önünde kamuoyu araştırması yok. Kimse fazla telaşlanmasın. Sayın Kılıçdaroğlu ile bir araya gelmedim ben. Sayın Kılıçdaroğlu benim ismimi boyum uzun diye ortaya koymadı” açıklamalarında bulundu.

 

 


 
Mete Aslan : Adayım! videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Toplam (21) adet yorum var.
GÜL 11 Aralık 2013 Çarşamba
OY VERMİYORUM,ZORLAMI
gül 11 Aralık 2013 Çarşamba
ADAY OLSANDA HAYDAN GELEN PARALARI HARCASAN,BİDAHA SANA ÇALIŞMAKMI TÖVBEEE
gül 11 Aralık 2013 Çarşamba
güçlü metenin etrafında 10 kişi kaldı. yazık
Adem Keskin 11 Aralık 2013 Çarşamba
Mahir şu yazdıklarınla en büyük ırkçı ve faşist sen oluyorsun. Kimin tetikçiliğini yaptığını biliyorum. Sizin gibiler Hatayda mezhep çatışması isteyen provakatörlersiniz. Ama alevisiyle sünnisiyle bu memleketin insanları bu tuzağa düşmeyecek..Kara kalemleriniz bir gün gelecek batacak size...
alihan aslan 11 Aralık 2013 Çarşamba
klavyenin başına geçip anlamını bile bilmediğiniz kelimelerle milleti yaftalamak ne kadar kolay değil mi ? mete aslan faşistmiş ırkçıymış. bunları yazan bey efendiler klavye başında sahte kabadayılık yapacağınıza ne yapmış mete aslan yazın açıklayın. mete aslan 15 yıllık belediye başkanlığında kişiliğini icraatları ile ortaya koymuş halktan teveccüh görmüş bi insandır. lucescu nun vaktı zamanıyla söylediği romen atasözü ile size sesleniyorum " köpekler istedi diye atlar ölmez "
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet